دره سوتک – قله کولکچال ( قل شرقی ) 93.6.28
کد مطلب : 226
تاریخ : شنبه 12 مهر 1393 - 02:41

برنامه : دره سوتک – قله کولکچال ( قل شرقی ) 3350 متر 93.6.28

 

لیدر و راهنما : استاد تاجبخش

عکاس : مجتبی حاتمی

همنوردان : 7 نفر

گزارش : همت قلی زاده


 

 

بسمه تعالی

بدنبال بی نهایتیم در اوج که روح مان جز به پیوند خوردن با بی نهایت آرام نمی گیرد.

 کوهنوردی ورزشی است که ابزار و وسیله اش طبیعت کوهستان و قلل کوه هاست. 

منابع بومی نام کلکچال را برگرفته از گلپر می دانند که در این منطقه زیاد می روییده و به گلپر، کلک ( به لهجه مازندرانی) و جای روییدن آن چال می گفتند واز این رو کلکچال نام گرفت. یا اینکه به گفته استاد تاجبخش کلکچال برگرفته از کولاک بوده که در این منطقه درفصل زمستان محل کولاک های دائمی بوده است.

قله کلکچال در شمال تهران واقع شده است. این قله با ارتفاع حدود 3350متر از معدود قللی است که در روی هیچ خط‌ الرأسی قرار ندارد و قله‌ای تنهاست که در نزدیکی قلل پیازچال و اسپیلت‌ها واقع است و از چند یال می‌شود به آن صعود کرد.
 معروفترین مسیری که به قله کلکچال ختم می‌شود، مسیر اردوگاه است که از پارک جمشیدیه آغاز شده و بعد از گذشتن از اردوگاه کلکچال و گردنه کلکچال (زین‌اسبی) از یال غربی به قله کلکچال می‌رسد.

 

برنامه گروه از ساعت 6:50 صبح به همراه 7نفر از اعضا آغاز شد. پس از پرکردن بطری های آب از چشمه ای واقع در ضلع شمالی پارک جمشیدیه و معارفه اعضاء، از مسیر دره فرعی با جاذبه های خاص خود به سمت اردوگاه حرکت نمودیم.

 

 

 

 هوا آفتابی و نسیم خنک پاییزی فشار ناشی از مسیر تقریبا سخت و نفس گیر را تلطیف می نمود .

حدود ساعت 9.15  برای صبحانه در اردوگاه توقف نمودیم.

بعد از صرف صبحانه با توقف احدی از همنوردان که به علت خستگی ناشی از طی مسیر که حاصل عدم شرکت منظم در برنامه ها بود، از مسیر یال شرقی به راهمان ادامه دادیم .

مسیری که بکر، دیدنی و با تلفیقی از چشم اندازهای شهری و طبیعت زیبای کوهستان با صخره های چشم نواز ما را به سمت قله کلکچال رهنمون می شد.

 

 

 

 ساعت 12.30  به قله کلکچال رسیدیم (ارتفاع 3350متر) .قل شرقی.

 

 

گروه های دیگری نیز در آنجا حضور داشته که رسیدن به قله و شکوه فتح آن خستگی را از یادشان برده و به شادمانی و پایکوبی پرداخته بودند که این احساس زیبا توام با هنرنمایی به سایر کوهنوردان منتقل، گویی می توان قلل پس این کوهها را یک پس از دیگری فتح نمود.

لذت این لحظه ها فقط با تجربه نمودن این فرایند ملموس بوده که روایت کردن و نشان دان آن با عکس وفیلم فقط جنبه های ظاهر امر را حکایت می کند.

 

 

 

پس از نیم ساعت توقف در قله به سمت چشمه پیاز چال حرکت نمودیم،

دره ای مرتفع که از یال انتهایی مسیر کوهنوردی کلکچال تا قله‌های دوقلوی کلکچال و انتهای دره دارآباد دارای چشمه های دائمی که علیرغم خشکسالی کم نظیر امسال هنوز هم از میهمانان کوهنوردش ضیافتی بر پا می نماید،

 

با توقف در کنار چشمه و استفاده از فضای دل انگیز آن و پرکردن بطری ها از آب سرد گوارا و جبران بخشی از انرژی با صرف میوه از مسیر غربی قله کلکچال راس ساعت 14.30 به اردوگاه مراجعت نمودیم.

 

 

 

پس از حدود 40 دقیقه با صرف نهار و استراحت کوتاه از مسیر اصلی اردوگاه به پارک جمشیدیه بر خلاف مسیر رفت مراجعت نمودیم .

انتخاب مسیر متنوع موجب طراوت و تازگی روحی شده خستگی جسمی را تحت الشعاع قرار داده و کوهنورد را برای برنامه بعدی صعود ترغیب می نماید که اصل اساسی در تداوم این ورزش بسیار مفید بوده که کارکردهای مختلف فردی از جمله جسمی، روحی، رفتاری، شخصیتی .... و اجتماعی شامل جمع گرايي ( تعاون ) و ايجاد صميميت در شرايط سخت ايثار و از خود گذشتگي، پرورش توان مديريت، سرپرستي و رهبري،  پرورش و پذيرش احترام به قوانين گروهي و اجتماعي و ... خواهد شد

و این امر ممکن نخواهد شد مگر با راهنمایی لیدر مجرب و کار کشته مثل استاد تاجبخش عزیز.                                                                                                                                                                                       والسلام

                                                                                                             قلی زاده


منبع : گروه کوهنوردی پرسون - پنجره ای به کوهستان
لینک این مطلب : http://www.window2mountains.comp226