برنامه :دربند - شیرپلا - چشمه نرگس (3400 متر) 91.4.2
لیدر و راهنما : استاد تاجبخش
سرپرست :آقای قربانی
عکاس : میثم حیدری
همنوردان :19 نفر
گزارش : امیر کاشانی
...باز جمعه آمد و عاشقان کوه بی تاب شدند .
به نام خدا
باز جمعه آمد و عاشقان کوه بی تاب شدند .
شبهایی که فرداش قرار است به کوه بریم تاصبح خواب ندارم همه اش منتظر زنگ ساعتم که همیشه قبل از زنگ ساعت بیدار می شوم چکار کنیم عشق ما هم کوه و همنوردان خوب است .
ساعت 6 صبح همه همنوردان با عشق و علاقه در میعادگاه حاضرند همه منتظر مینی بوس و راننده خوش اخلاق و باحالمون . مینی بوس رسید و همه سوار شدند وباز یک روز قشنگ و دوست داشتنی شروع شد . وقتی چهره سرحال و شاداب همنوردان رو می بینی چنان انرژی مثبتی تمام وجودت را فرا می گیره که دیگه فراموش می کنی که ساعت 6 صبحه .
با نوای دلنشین آهنگهای راننده و شیرین کاریهای بچه ها همراه می شویم تا پل گیشا که این تازه واردها منتظر ما هستند . همیشه در حال خنده ، ما که نفهمیدیم اینها صبح اول وقت چی به هم می گن که اینقدر خنده داره.
بالاخره با سلام و صلوات تازه واردها رو هم سوار کردیم و براه افتادیم .
حدود ساعت 7.20 دقیقه بود که به میدان دربند رسیدیم . چقدر این مجسمه کوهنورد زیباست .
کوهنوردی ما شروع شد ،از میان رستورانها گذشتیم تا به مرکز ده پس قلعه رسیدیم ،در این زمان به دستور حاج آقا تاجبخش دایره تشکیل داده و پس از معرفی ،حاج آقا سرپرست و انضباطی گروه را معرفی کردند و پس از کلی شوخی و بذله گویی دوستان به راه خود ادامه دادیم تا قبرستان پس قلعه ، که در این مکان باز هم حاج آقا تاجبخش دستور داد که گروه بایستد که پس از فاتحه خوانی و صحبتهای دلنشین حاج آقا درباره مقوله بسیار شیرین مرگ باز به راه خود ادامه دادیم .
در کمال تعجب و ناباوری حاج آقا مسیر اصلی صعود به طرف پناهگاه شیر پلا را انتخاب کردند . من که تا لحظه رسیدن به شیر پلا باورم نمی شد . دربین راه و در مسیر حاج آقا تاجبخش (قدس الله نفس زکیه ) گروه را به سمت چشمه ای در دل کوه راهنمایی کردند با آبی بسیار زلال و خنک (چشمه مرشد)، همه از آب چشمه نوشیدند و قمقمه ها رو پر کردند و پس از یک استراحت کوتاه باز به راه ادامه دادیم . مسیر سختی است بچه ها با کمک طنابهای موجود در راه و راهنمائیهای حاج آقا خود را بااحتیاط بالا می کشیدند
رفتیم و رفتیم تا پناهگاه شیر پلا از دور نمایان شد. بچه ها جان تازه ای گرفتند و به شوق صبحانه بر سرعتمان افزودیم ، قبل از ساعت 10 به شیر پلا رسیدیم ، هوا بسیار عالی بود بساط صبحانه را در زیر درختان پهن کردیم و مشغول شدیم ، پس از صرف صبحانه و خدا حافظی با یکی از تازه واردها به راه خود برای رسیدن به چشمه نرگس ادامه دادیم .
برای رفتن به چشمه نرگس (سرچشمه آب دربند) باید مسیر رودخانه را دنبال کرد . در ابتدای مسیر باید از روی صخره ها عبور کرد که برای احتیاط طنابهایی نصب شده.به کمک طنابها عبور نمودیم. مسیر بسیار سرسبز و بکری بود مناظر زیبایی داشت بسیار لذت بردیم و خدارا شکر کردیم که نعمت بودن در چنین فضایی رو برایمون مهیا کرده .
در شهرستان «شمیرانات» 174 دهنه چشمه جاری است که مهمترین آنها عبارتند از: «چشمه آب کمر»، «چشمه پلک»، «چشمه پیاز چال»، «چشمه سفید آب»، «چشمه کوثر»، «چشمه مرشد»، «چشمه نرگس» و......
همچنین در کوهستانهای «شمیرانات» آبشارهای متعددی دیده می شوند که از جاذبههای طبیعت «شمیرانات» محسوب می گردند. مهمترین این آبشارها عبارتند از: «آبشار دوقلو»، «آبشار پس سنگ»، «آبشار جوزک» ، «آبشار چال مگس»، «آبشار سوتک» و...
آبشار دوقلو شیرپلا با طبیعت زیبای خود در ارتفاع 2700 متری،در زیر پناهگاه شیرپلا قرار گرفته و از زیباترین آبشارهای ناحیه شمیران به شمار می رود.
در شمال شیرپلا،دو چشمه معروف "چشمه نرگس "و "فرخلا" قرار دارند که آب این چشمه ها به علت برخورد با سنگ و ماسه از گوارایی خاصی برخوردارند.
در طول مسیر کوهنوردی شیرپلا و پس از گذشتن از روستاهای پس قلعه،ده ها آبشار کوچک و بزرگ با صدای دلنشین خود شما را تشویق به صعود می کنند.این آبشارها مخصوصا در فصل بهار با صدای دلنواز خود،آرامشی وصف ناشدنی به رهگذران و کوهنوردی می بخشند.
برای رسیدن به آبشارهای زیبای این مسیر می بایست از دربند در شمال تهران و از میان دهکده کوچک پس قلعه گذشت و سپس با حدود دو ساعت کوهپیمایی،به پناهگاه شیرپلا و آبشار دوقلو راه یافت.در برخی مناطق صخره ای مسیر نیز می بایست از طناب ها و سیم بکسل های نصب شده کمک گرفت.این مسیر کوهنوردی یکی از زیباترین و جذاب ترین مناطق کوهپیمایی اطراف تهران است که علاقه مندان زیادی در طول سال دارد.
ارتفاع برف در برخی از دره ها، شکاف کوهها و دامنه قلل بلند در فصل زمستان به بیش از 20 متر رسیده و یخچالهایی را بوجود می آوردند که تا بارش زمستان بعدی همچنان باقی می مانند. به همین دلیل، سرچشمه رودخانه های این منطقه که از ذوب برف ها تغذیه می شوند، به دلیل ذوب تدریجی برف دارای رژیم دائمی هستند.
بعد از حدود 2 ساعت کوهپیمایی در شیبی متوسط ، چشمه زیبای نرگس در سمت راست خودنمایی کرد . چشمه آبشارمانند بسیار زیبایی که با آب زلال و خنکش منتظر مابود . (ساعت 13 )
بالاخره رسیدیم بجز گروه ما 7-6 نفری آنجا بودند که خیلی گرم از ما استقبال کردند لختی کنار چشمه نشستیم و مقداری مواد قندی خوردیم . آب چشمه بسیار سرد بود بطوریکه وقتی برای پر کردن قمقمه دستت رو داخل آب می بردی بیش از چند ثانیه نمی توانستی تحمل کنی .از چشمه نرگس پناهگاه امیری و مسیر دسترسی به قله توچال و کوهنوردانی که در مسیر بودند مشخص بود .
دوباره راه افتادیم به صورت مورب به سمت یال پناهگاه امیری حرکت کردیم در راه حاج آقا قله زیبای کلک چال را نشانمان داد . تا نزدیکی پناهگاه امیری آمدیم و صد متری پائین تر به راه رسیدیم و دوباره به طرف پناهگاه شیر پلا حرکت کردیم
حدود ساعت 3 در شیر پلا بودیم . ناهار را در پناهگاه شیر پلا خوردیم و پس از یک استراحت تقریبا طولانی با صلاحدید حاج آقا مسیر اصلی رو برای پائین آمدن انتخاب کردیم . راستی توی پناهگاه شیرپلا بعضی ها رو دیدیم که برای صعود به قله دماوند یواشکی خودشون رو آماده می کردند ، رفته بودن قله توچال برای هم هوایی ماشاءالله به همتشان .
بگذریم در طول مسیر چندین بار گروه ایستاد به هر بهانه ای ، راستش رو بخواهید یک کم زود رسیده بودیم هوا هنوز روشن بود و ما عادت نداشتیم وقتی خورشید هنوز توی آسمان است به خانه برگردیم .
بالاخره رسیدیم جلوی ساختمان شهرداری سوار مینی بوس شدیم خسته اما شاد روی صندلی مینی بوس ولو شدیم . در طول مسیر حسن آقا زحمت خرید بستنی رو برای گروه کشید که خیلی چسبید . یک روز خوب دیگه توی دفتر زندگیمون ورق خورد و خاطرات خوبش همیشه توی ذهنمون باقی می مونه
والسلام