آهار - ده تنگه - قله قلعه دختر 95.3.7
کد مطلب : 308
تاریخ : پنجشنبه 20 خرداد 1395 - 06:43

برنامه : آهار - ده تنگه - قله قلعه دختر 95.3.7

 

لیدر و راهنما : استاد تاجبخش

سرپرست : همت قلی زاده

عکاس : مجید کشانی

همنوردان : 14 نفر

 

گزارش : محمود غرات


                          به نام خداوند بخشنده مهربان

 

 

گوش کن جاده صدا میزند از دور

قدمهای تو را

چشم تو زینت تاریکی نیست

پلک ها را بتکان

کفش به پا کن و بیا

و بیا تا جایی که

پر ماه به انگشت تو هشدار دهد

و زمان روی کلوخی بنشیند با تو

و پارسایی ست در آنجا که تو را خواهد گفت

بهترین چیز رسیدن به نگاهی ست

که از حادثه عشق تر است...

""سهراب سپهری""

 

 

مطابق برنامه، صبح جمعه، ساعت 5:30 جلوی فرهنگسرای بهمن همراه دوستان عزیز سوار مینی‏ بوس شدیم. باقی دوستان هم در طی مسیر با ما همراه شدند.

برنامه این هفته خاطره انگیز بود، از آخرین باری که گروه ما به قله‏ ی قلعه دختر صعود کرده بود مدتی می‏گذشت و صعود دوباره به این قله‏ ی زیبا، واقعا جذاب بود.

مسیر از منطقه لواسانات به جاده فشم و سپس روستای آهار بود. ساعت 7:15 در میدان اصلی روستای آهار از مینی‏ بوس پیاده شدیم. میدان بسیار شلوغ و مملو از کوهنوردان و خانواده‏ هایی بود که برای تفریح و ورزش آمده بودند و چه جایی بهتر و خوش آب و هوا تر از روستای آهار!

روستای آهار در شمال شرقی تهران در بخش اوشان، قرار گرفته است. باغستان و روستای قدیمی خوش آب و هوایی که به دلیل داشتن طبیعت بکر همیشه مورد توجه بسیاری از گردشگران و طبیعت دوستان بوده است. باغ‏ها و درختان کهنسال، زیبایی کم نظیر و چشم نوازی به این قسمت از دامنه های البرز بخشیده است.

صعود را با عبور از کوچه ‏باغ‏های خنک و سرسبز روستا آغاز کردیم،درختان پربار از شکوفه های میوه ‏های فصل؛ به ویژه درختان گیلاس و آلبالو خودنمایی می‏کردند.

 

 

راهپیمایی به را به سوی ده تنگه آهنگرک ادامه دادیم، ساعت 9 کنار چشمه جوشان و زلال ده‏ تنگه برای صبحانه توقف کردیم. چشمه ده‏ تنگه آب بسیار گوارا و خنکی دارد.

 

          

 پس از نیم ساعت، حرکت را از کنار رودخانه زیبای آهار ادامه دادیم. هوا خنک و آسمان صاف و آبی بود. همنوردان هم با انرژی و سرحال!

باغ‏های میوه و چشمه‏ های جوشان از ویژگی‏های منحصر به فرد این منطقه است.

 

 

مسیر پاکوب مشخص را به سوی "گردنه زارگاه"  و سپس حرکت را بر روی شیب تند یال قله ادامه دادیم.

 

 

ساعت 12.50 به قله زیبای قلعه دختر (قزل ماما) رسیدیم،

 

بر فراز کوه خرابه‏ای از دوران ساسانی وجود دارد که به قصر دخترک (قزل ماما) معروف است، این بنا در گذشته به عنوان آتشکده مورد استفاده قرار می‏گرفت. این آتشکده‏ی ساسانی از سنگ ساروج ساخته شده است و به دلیل موقعیت آن با چشم انداز زیبا و وصف نشدنی به دهات اطراف اشراف دارد . قلعه دختر در عصر ساسانی و به فرمان اردشیر و به نام ناهید ایزد دختر زردشتی بنا شده است. ساختمان آن را دو طبقه و از سنگ و کلوخ ساخته‌اند، اکنون جز چند دیوار پهن و طاق گهواره‏ای شکل چیزی از این بنا باقی نمانده است.

منظره بدیع کوه‏ها و دشت‏های اطراف از ارتفاع 3230 متری بسیار دیدنی بودند، کنار طاق نیمه ویران آتشکده کلی عکس یادگاری انداختیم البته به همراه تابلو!

 

 

 پس از کمی استراحت و گپ و گفت، برای بازگشت، استاد تاجبخش مسیر متفاوتی از مسیر رفت را انتخاب کردند؛ به این شکل که به صورت نعل‏ اسبی قله را دور بزنیم و به سوی شکراب فرود آییم.

 در مسیر بازگشت، از تپه‏ های وسیع و سرسبزی مملو از انواع گل‏های وحشی و گیاهان دارویی مثل آویشن و چای کوهی کلی لذت بردیم و بچه ‏ها هم فرصت را غنیمت دانستند و از این گیاهان دارویی به ویژه چای کوهی چیدند.

بعد از نیم ساعت کوهپیمایی، ساعت 14.45 در کنار دو درخت کهنسال و سرسبز که با وجود چشمه‏ ای که از زمین می‏جوشید بسیار با صفا شده بود، برای استراحت و ناهار توقف کردیم.

 

 

پس از صرف ناهار حرکت در مسیر بازگشت را ادامه دادیم، مسیر سرسبز و پر از درختان میوه بود، کوهپیمایی در چنین طبیعت بکر و در این هوای عالی بسیار آرامش‏بخش است.

ساعت 18.30 بعدازظهر به میدان اصلی روستای آهار رسیدیم و با سوار شدن مینی‏ بوس راهی خانه شدیم.

متاسفانه در راه بازگشت در ترافیک سنگین روزهای تعطیل جاده فشم

معطل شدیم و بالاخره در ساعت 10 شب بعد از گذراندن روزی دلپذیر

همراه با دوستان عزیز جلوی فرهنگسرا بهمن از سرویس پیاده و به خانه

بازگشتیم.

                                             محمود غرات


منبع : گروه کوهنوردی پرسون - پنجره ای به کوهستان
لینک این مطلب : http://www.window2mountains.com/p308