جمعه ای دیگر است و فراری دیگر......................................!!
فراراز قیل وقال و دود و دم تهران !!!!!
ساعت 6.15 به همراه دوستان گروه که اکثر چهره ها جدید الورود هستند با یک دستگاه اتوبوس به سمت دماوند راهی شدیم.
ساعت8.40 را نشان میداد که به محدوده ی سد لار رسیدیم.کوهها ، دشتهای سرسبز،آب وهوای خنک و دلچسب خانواده های زیادی را به دامان طبیعت فراخوانده بود.
یک ساعتی را از میان دشت و گاه از جاده خاکی رفتیم تا به پلی که ازرودخانه میگذشت رسیدیم ودر آنجا برای صرف صبحانه اطراق نمودیم.
«بچه ها بلند شن............................ خانمها جلو آقایون عقب»
10.50صبح ...با این جمله حاج آقا تاج بخش حرکت دوباره آغاز میشود.از میان دشت سرسبزی عبور میکنیم که پراز گلهای زرد، لاله های نروییده!! مارمولک در اندازه های مختلف !!!!!!!!!!!! و بالاخره گیاهان خوراکی از جمله آویشن، ترشک و...........
سد لار, یکی از سدهای خاکی تأمینکننده آب آشامیدنی حوالی تهران و تأمینکننده آب مورد نیاز آبیاریهای کشاورزی منطقه میباشد. این سد در ۷۵ کیلومتری شمال شرق تهران و در ۱۰۰ کیلومتری شهر آمل در واقع بين استان هاي تهران و مازندران قرار دارد. مطالعات احداث این سد از سال ۱۳۳۰ آغاز شد و در نهایت در سال ۱۳۶۱ گشایش یافت
از انتقال آب این سد و پیوستن آب آن به سد لتیان، جهت استفاده در نیروگاههای منطقه برای تولید انرژی برق-آبی استفاده میشود.
دریاچه 20 كيلومتري لار به دلیل نزدیکی به کوه دماوند و واقع بودن در منطقه دشت لار به یکی از گردشگاههای اطراف تهران تبدیل شده است که در سالهای اخیر بعنوان مراکز پرورش ماهی قزل آلا و ماهیگیری و همچنین ورزشهایی چون اسکی روی آب از آن استفاده میشود . اطراف این دریاچه در ماه اردیبهشت مملو از شقایق میشود که بر زیباییهای این منطقه می افزاید.
منطقه لار با وسعتي حدود ۷۳۵۰۰ هكتار در دامنه جنوبي رشته كوههاي البرز قرار دارد كه در سال ۵۴ به پارك ملي تبديل شد و و از سال ۶۱ طبق مصوبه شوراي عالي حفاظت محيط زيست به عنوان منطقه حفاظت شده اداره مي شود و از سال 70 بعضي از مناطق آن براي شكار و تيراندازي ممنوع اعلام گرديد.
از اين منطقه به علت وجود پوشش گياهي مرتعي و همچنين تنوع زياد گياهان شامل قارچ، كاسني، گلپر، آويشن, شيرين بيان، باريجه، چاي كوهي، بار هنگ و شنگ و...که مصارف دارویى و صنعتى دارند و گلها جهت زنبورداري نيز استفاده مي گردد كه اين كار از اوايل خرداد شروع و تا اواخر شهريور همان سال ادامه دارد.
لار زیستگاه جانورانى چون خرس، گراز، گرگ، روباه، پلنگ، کل و بز، قوچ و میش، عقاب طلایى، کبک، انواع مار از جمله افعى البرزى و ماهى قزل آلای قرمز است گونه هایى که در سال هاى اخیر به شکل خطرناکى کاهش یافته اند
اين منطقه به علت وجود كوه ها و درياچه لار باعث شده مورد توجه بسياري از كوهنوردان و صيادان صيد ورزشي ماهي قرار بگيرد. دوستداران ورزش ماهيگيري هر هفته براي صيدماهي به اين دره مي آيند. فصل مجاز صيدماهي معمولاً از اول خردادماه هر سال آغاز و تا شهريور ادامه مي يابد. دوستداران اين ورزش با كسب پروانه ويژه صيدروزانه كه در واحدهاي محيط زيست قوشخانه، پلور و دليچاي صادر مي شود، مي توانند به صيد ماهي بپردازند. اولين مسابقه ماهيگيري بعد از انقلاب در سال ۷۰ در درياچه سد لار برپا شد و از سال ۷۳ همه ساله اين مسابقات برگزار شده است.
دشت لار بزرگ ترین دره ایران است . آب و هواى متغیر این دشت را به لار دیوانه و چشمه هاى متعدد آن را به سرزمین هزارچشمه مشهور کرده است.در بهار لار دامن شقایق به تن مى کند. تابستان از شقایق ها خبرى نیست اما دشت هنوز هم سبز و پوشیده از علف هاى کوتاه قد است و این سبزى تا شهریور هم باقى مى ماند.ابرهاى دور دماوند اگر اجازه دهند، لار بهترین مکان براى دیدن چهره زیباى بام ایران و عکاسى از آن است.
رودخانه اى که از سد لار مى آید و رودخانه هاى فصلى دیگر در تابستان هم در لار جریان دارند. به این ترتیب سراسر تابستان براى سفر به لار مناسب است. برنامه سفر مى تواند یک یا دوروزه باشد اما براى شب مانى در لار به این دلیل که پارک ملى است باید از سازمان حفاظت محیط زیست مجوز گرفت.
به دلیل وجود انواع مارها در لار باید براى پیاده روى در این دشت حتماً گتر به پا داشت. هنگام چادر زدن نیز باید نزدیک نبودن به بستر رود را مدنظر داشت. آب و هواى لار بسیار متغیر است و ممکن است با یک بارش ناگهانى سطح آب بالا بیاید. با توجه به وسیع بودن دشت و بالا بودن احتمال گم کردن مسیر به همراه داشتن قطب نما مى تواند اطمینان سفر را بیشتر کند.
براى رسیدن به لار باید دوراهى پلور را به سمت چپ رفت. دشت لار از امکانات رفاهى برخوردار نیست اما در جنوب آن امامزاده اى به نام اسماعیل وجود دارد که مى توان از امکانات محدود آن استفاده کرد.رعایت مسائلى چون خارج کردن زباله از پارک، وارد نشدن به محدوده پوشش گیاهى با ماشین، دقت در زمان برپایى آتش و نچیدن گیاهان نکاتى هستند که یک طبیعتگرد هرگز نباید فراموش کند.
يكي دیگر از جاذبه های ناحیه لار، آبشار آن است كه در محلی در نزديكي روستای وانا واقع شده است.
میرفتیم وسبزی میچیدیم و عکس میگرفتیم......................
در نزدیکی دریاچه سد لار به گودال بسیار بزرگی برخوردیم به طور عجیبی کاملا گرد که بنا به شایعات گروهی ! گفته میشود محل برخورد یک شهاب سنگ است ولی احتمالا زمین نشست کرده... !!
عکاسی و درو کردن های دوستان سرعت حرکت را کم کرده و صدای حاجی را درآورده !
ساعت 13 کنار دریاچه و در دل دشت سرسبز بساط ناهار را گستراندیم .چند تن از دوستان کباب جوجه وچای صحرایی مهمانمان کردند دستشان درد نکند جایتان خالی............
بعد از صرف ناهار مسیر بازگشت را پیش گرفتیم جمعیت تقریبا زیادی آمده بودند ماهم که آب و چاییمان تمام شده بود با هنرنمایی آرش توانستیم با آب و چایی پذیرایی شویم !!!!!!!!!!
خوشخوشان و سرمست ساعت 5.45 سوار اتوبوس شده به سمت تهران و فرهنگسرا حرکت نمودیم . آقای احمدی هم با بستنی کام و روزمان را شیرینتر کردند .
ساعت 9.15 شب به فرهنگسرا رسیدیم.برنامه ما به سررسید همه هم به خونه هاشون رسیدن!!!